امام خمینی (ره) که از حمایتهای مجاهدین خلق از بنیصدر آگاه بود و او را بدون منافقین عملا دارای ظرفیتی برای آشوب و اغتشاش نمیدید٬ تلاش کرد تا با نصایحشان٬ مجاهدین را به آغوش ملت بازگردانند. امام با دیدن توطئههای سازمان و بنیصدر باز هم در سخنرانیهای مختلف ضمن نصیحتهای پدرانه میفرمایند:«من به شما نصیحت میکنم که دست از این شیطنتها و از این توطئهها ...
یکی از انتقادات امام خمینی (رحمت الله علیه) به قانون اساسی مشروطه اقتباسی بودن صرف آن از قانونهای اساسی کشورهای اروپایی و لحاظ نکردن احکام اسلام در قانون اساسی بوده است.
یکی از انتقادات امام خمینی (رحمت الله علیه) به قانون اساسی مشروطه اقتباسی بودن صرف آن از قانونهای اساسی کشورهای اروپایی و لحاظ نکردن احکام اسلام در قانون اساسی بوده است.
روز دوم دی ماه 1357 محمد حسنینْ هیکل، نویسنده و روزنامهنگار مصری در مصاحبه ای با امام خمینی در نوفللوشاتو دیدگاه های وی را در باره انقلاب اسلامی و ریشه های فکری و سیاسی آن جویا شد. نظر به اهمیت نکاتی که در این مصاحبه مطرح شد باهم آن را میخوانیم
:«در برنامه روزانهاش بیشتر استراحت و تلاوت قرآن و ادای نماز و صرف غذاست و گاهگاه هم کلمات ترکی را یادداشت مینماید» مخبرین جراید ترکیه که آن روز با کنجکاوی اخبار امام را گزارش میکردند، هرگز نمیدانستند که تاثیرگذارترین چهرهی جهان اسلام و بت شکن معاصر را مشاهده میکنند.
«نامبرده بالا چند روز پس از ورود به نجف به اتفاق تعدادی از طلاب به ملاقات آیتالله حکیم رفته و مدت 45 دقیقه در منزل وی بوده است. آیتالله حکیم نیز متقابلاً از وی بازدید نموده و مدت یک ربع ساعت در زمینه مسائل مذهبی با خمینی صحبت نموده است»
حقیقت آن چه بیبیسی ارگان رسانهای روباه پیر از آن با عنوان «پیام محرمانه آیتالله خمینی به کارتر» یاد میکند پاسخ حضرت روحالله به پیغام تهدیدآمیز کارتر و هشدار ایشان به اعلام جهاد علیه آمریکا بوده است.
به دنبال این سخنرانى سحرگاه 13 آبان 1343 امام دستگیر و سپس به ترکیه تبعید مىشوند. بعد از چند مدت هم حاج آقا مصطفى دستگیر و ایشان نیز به ترکیه تبعید مىگردند.
حاج اسدالله عسگراولادی گفت: امام وقتی فهمیدند برادر حاج حبیبالله هستم، راهم دادند. مرا بغل کردند و سه چهار بار بوسیدند و گفتند: «اینها را ببرید و تحویل میرزا حبیبالله بدهید!»
آیت الله خامنه اى به گفته خویش «از شاگردان فقهى، اصولى، سیاسى و انقلابى امام خمینى (ره) هستند» امـّا نخستین جرقـّه هاى سیاسى و مبارزاتى و دشمنى با طاغوت را مجاهد بزرگ و شهید راه اسلام شهید «سید مجتبى نوّاب صفوى» در ذهن ایشان زده است.
دکتر فرخی رئیس اداره عهد و امور حقوقی وزارت امور خارجه رژیم پهلوی با مخالفت کارشناسی با کاپیتولاسیون گفت: نباید فراموش کرد که هر تأسیس حقوقی اگرچه ظاهراً مولد اراده حاکم دولتهاست، ولی باید با روح حقوق و منطق قضایی سازگار باشد.
نویسنده «کتاب حوزۀ نجف و فلسفۀ تجدد در ایران» گفت: مشکل برخی روشنفکران امروزی این است که میخواهند مشروطه را به عنوان یک تجربه سیاسی کامل مقابل نظام ولایت فقیه قرار دهند. این در حالیست که مشروطه نه در مقابل ولایت فقیه بلکه الگویی ناقص از آن است.
آذر ۵۷، سپهبد ناصر مقدم طی ملاقاتی با شاه، پیشنهاد کرد توسط پزشکی از نیروهای ساواک که در فرانسه اقامت دارد، امام خمینی با تزریق مواد سمی به قتل برسد، اما حاضران در جلسه، عواقب چنین اقدامی را برای رژیم پهلوی سخت خطرناک ارزیابی کردند و بدین ترتیب طرح مقدم مسکوت ماند.
عصر روز 14 مهر ماه 1357، امام و همراهان به بغداد منتقل شده و در آنجا پس از توقفی کوتاه در پاریس در دهکدهای به نام «نوفل لوشاتو» اقامت کردند.عکس زیر امام خمینی (ره) را لحظاتی قبل از اقامه نماز ظهر وعصر در نوفل لوشاتو نشان می دهد.
رژیم پهلوی تصور میکرد اگر امام (ره) را به نجف تبعید کند، ایشان دچار انزوا خواهند شد، اما در عمل امام خمینی با انتخاب استراتژیهایی که برخی از آنها الگوگرفته از روشهای امامان شیعه بود، نهتنها نقشهی رژیم پهلوی را نقش بر آب کردند، بلکه با نوشتن کتاب «حکومت اسلامی»، انقلاب را هدایت کردند.
مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ اسماعیل فردوسی پور ازیاران وفادار امام خمینی در دوران تبعید در عراق بود. وی درآن سال ها شاهد بسیاری از فراز ونشیب های زندگی امام بوده است که واقعه حصر در آخرین ماههای اقامت ایشان بود.